Prosby o modlitby

20. 12. 2014 22:34
Rubrika: Nezařazené

Zdarvím všechny po dlouhé době.

Napadla mě myšlenka týkající se prosby o modlidtby. Dnešní tzv. "mládež" často zde na signály píše různé statusy (příspěvky na zeď) typu:

  1. Prosím o modlitbu za mojí babičku, která je velmi nemocná.
  2. Modlete se prosím v tyto dny za mne, neboť mě čekají těžké zkoušky.

a tak dále a tak dále, chápete o co jde? :-) Ano, proti tomu, že někdo prosí o modlitbu nic nemám. Ale i přes to bych měl k tomu pár výtek:

  1. To, že někdo prosí aby se za Něj modlili mi příjde trochu egoistické, ale budiž. Tohle by bylo ještě vpohodě a dá se to pochopit. (v mém případě)
  2. Ale to, že člověk co ten příspěvek čté dá like, to fakt nechápu. Co se tomu člověkovi na tom líbí? To, že jeho babička je nemocná? To, že poslední dobou má těžké učení a že to nedává? Dává like jen aby člověka potěšil, že na něj pamatuje v modlitbách?

Já osobně ty liky nedávám. Ani nepíšu takové příspěvky právě zkrz to co jsem teď říkal. Když chci, aby se někdo pomodlil na můj úmysl, tak to tomu člověkovi řeknu osobně. Dokonce si myslím, že když to někdo řekne někomu osobně, tak ta jediná modlitba může mít větší cenu než tisíc modliteb. Mě to příjde opravdu takové povrchní ale nic moc za tím nestojí a opravdu to nemá takovou cenu. 

A když chci někomu sdělit, že se za něj pomodlím, tak mu to tam napíšu do komenáře. Like je naprostá blbost. Občas se pozastavuju nad lidskou činností.

Tohle je pouze jen a jen můj názor. Názorům se meze nekladou. ;)

Zobrazeno 1503×

Komentáře

VeronikaN

vždyt Lucullus nepsal vůbec nic pyšného..."diskuzní oponent" je pěkné a výstižné vyjádření, nikoho tím neurážel.

vena

:D :D :D tak teda nevím jestli je oponent nekatolické slovíčko :D to snad není možné :D

Zobrazit 16 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková